Пациенти подкрепят д-р Алексиев, изписаха "Срам и позор" на плакати

Снимка: бТВ

Голяма група граждани още от ранните часове на днешния ден се събра пред болницата в Сандански за протест в защита на д-р Георги Алексиев. Медикът, обявен за Лекар на годината за Югозападна България, се оказа без нов договор. Мнението на събралите се, много от които – бивши пациенти или техни близки, се виждаше от плакатите – „Срам и позор”.

Самият д-р Алексиев беше категоричен – договорът му не е подновен от ръководството по личен мотив. „В болницата не сме дошли, за да се харесваме, дошъл съм, за да работя, да бъда хирург и това, което знам, да го правя на практика и 10 г. го правя успешно”, подчерта той.

Директорът д-р Илия Тонев обаче е на друго мнение: „Той по никакъв начин не положи усилия да се сработи с колегите си от гр. Петрич. Той е прекалено емоционален като характер и не сдържа езика си и думите си, има множество оплаквания от пациенти”.

„Ако д-р Тонев мисли да замени д-р Алексиев с попове, тая няма да стане”, отсече един от протестиращите. Всички събрали се отрекоха категорично някога да са били обиждани.

Те искат д-р Алексиев да бъде назначен още днес./ бТВ

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK