С рецитал на "Аз съм българче" започна новата учебна година в Банско

Снимка: Община Банско

С Вазовото стихотворение „Аз съм българче“, произнесено от стотици детски гласове, бе открита учебната година в Банско. За трета поредна година празничният първи учебен ден в планинския град започна с общоградско тържество на централния площад, където първолачетата, техните по-големи каки и батковци, гимназистите и техните учители, бяха поздравени от кмета Георги Икономов.

На днешния ден за първи път прекрачват прага на родното училище 131 първокласника, а общо 1788 ученика се обучават на територията на общината. Възпитаниците на трите професионални гимназии, идващи от околните населени места, ще бъдат улеснени в придвижването си до учебните заведения с нов училищен автобус. Той бе предоставен часове преди първия учебен ден от Министерството на образованието, със съдействието на народния представител от Банско – Александър Мацурев.

ОУ „Св. Климент Охридски“ в Добринище също може да се похвали с нова придобивка – обновена училищна столова. Със старта на новата учебна година, учениците във втория по големина град в община Банско, ще имат организирано обедно хранене, съгласно стандартите, в удобна и комфортна обстановка, като средствата за ремонта на помещенията бяха осигурени от общинския бюджет.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK