"С поглед само" филоложка от ЮЗУ грабна поредна награда на литературен конкурс

Снимка: Личен архив

Филоложка от ЮЗУ с поредна победа в конкурс за поезия.

Цветелина Митова от Сандански е нещо повече от студент в Югозападния университет. Тя следва магистър по журналистика като резултат от дългогодишните ѝ усилия по пътя на българската филология.

Цветелина Митова е онова „дете чудо“, което познава словото и борави умело с него и пред учениците в Сандански. Тя успешно се вписва в ролята на учител по български език.

Така, между ЮЗУ и училище – между ученичеството и учителството, Цветелина се включи в поредния конкурс, където изпробва таланта си.

Резултатът е второ място за нейното стихотворение „С поглед само“ на конкурса за поезия и проза "Вино и любов", организиран от Община Сандански.

Така тематично на 14 февруари – празник и на любовта, и на виното, на церемония Цветелина и останалите победители бяха отличени с грамоти и награди. Но както самата Цвети споделя „Не е важна наградата, а личното удовлетворение“ .

Още като студент Митова се отличи във факултета си с номинация за „Студент на годината“, както и с първо място на конкурса „Носители на просвета 2017“.

Присъствието на Цвети в ИНФОМРЕЖА също е значително, тъй като тя е пример за млад човек, който залага на културата и знанията. Цветелина бе част от рубриката „Героите на МРЕЖАТА“ по случай коледните празници.

Да те съзерцавам отдалече,
тихо , кротко, 
без нищо да ми пречи,
попиващо и топло сякаш няма друго вече.

Тайно да се вглеждам в теб,
в тайна да те искам.
Тайно да е, но да няма ден,
в който ти да липсваш.

Да те изпивам с поглед,
да те рисувам със своите очи,
да те съживявам като пролет
и после заедно да мълчим…

Дъждът обаче заличи
и последната твоя по мене следа .
Само с поглед проследих
как „сиво” се сля с безрадостната тълпа…

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK