В ДГ „Радост“ в Гоце Делчев се създава яслена група

Снимка: pixabay.com

За последна година се разрешава броят на децата в градините да е по-голям от предвидения в закона

На днешното редовно заседание на Общинския съвет в Гоце Делчев беше дадено съгласие за сформиране на група от деца между 2 и 3-годишна възраст в ДГ „Радост“ в града. Основният мотив на вносителите на предложението е, че тази градина е в краен квартал и родителите се затрудняват да водят децата си до центъра на града, където се намира детската ясла.

Общинските съветници одобриха и сформирането на групи в детските градини с по-голям брой деца, „ но не повече от 28“.

Против предложението се изказаха общинските съветници Джингаров, Бозукова и Гераксиев, който нарече подобно решение „порочна практика“, припомняйки, че то се взема всяка година.

 Аргументите против предложението се свеждат до това, че по-малкият брой предполага по-добро обгрижване на децата и по-малко натоварване на съответните учителки. Освен това при сегашната епидемиологична обстановка подобно увеличение е още по- нежелателно.

Компромисният вариант за отлагане на решението, за да се чуе мнението на директорките и учителките, също се оказа неприемлив, тъй като групите трябва да бъдат сформирани в най-скоро време.

В приетото решение се казва, че за последна година се разрешава децата в групите да са повече от предвиденото в закона. Това може да става само при извънредни обстоятелства. А сведенията от детските градини трябва да бъдат давани своевременно.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK