С пълна пара строят новото кръгово кръстовище в Благоевград, отварят го в края на август (СНИМКИ)

Снимка: Infomreja.bg

Преобразуването на най-натовареното кръстовище в Благоевград в кръгово върви с пълна пара. Въпреки опасно високите температури усилените ремонтни дейности на обекта продължават.

В момента се извършва подмяна на част от ВиК мрежата по булевард „Васил Левски“, която е стара и амортизирана. След това ще започне изграждането на остров в средата и полагане на асфалт.  

Строителството започна на 11 юли и по план трябва да приключи до края на август. За мащабните дейности в центъра на града неслучайно е избран отпускарският сезон, когато трафикът традиционно е по-слаб. 

Въпреки това затвореното за ремонт кръстовище, което е връзка към най-големите квартали, промишлената зона и централната градска част, създава неудобства на шофьорите, тъй като преминаването става по обходни маршрути. 

Въведена е временна организация на движението през страничните улици. Паркирането на тези места също е ограничено. 

Реконструкцията се налага заради сериозните задръствания и реалните предпоставки за катастрофи, застрашаващи живота и здравето както на водачите, така и на пешеходците.

Пътното съоръжение е най-натовареното в общината. Статистиката сочи, че през него минават по близо 2 000 автомобила на час.

Обектът се изпълнява от „Пиринстройинженеринг“ ЕАД. Дружеството спечели обществената поръчка с ценова оферта от 789 297,36 с ДДС. Срокът за изпълнение е 45 дни. 

Срещу образуване на "тапи" в пиковите часове наскоро бе разширено и съществуващото кръгово кръстовище при Трето основно училище "Димитър Талев". 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK