С протест поискаха свобода за арестанти - кандидат-депутати на ВМРО

снимки: infomreja.bg

Приятели и близки на тримата задържани младежи за взривената бомба пред партийния офис на „Евророма” в Сандански, снощи се събраха на мълчалив портест пред съдебната палата в Благоевград.

В митинга се включиха и привърженици на ВМРО, както и водачът на листата на воеводите в Пиринско Ангел Джамбазки.

Двама от арестуваните млади мъже – Николай Йовев и Александър Ангов са включени в две от софийските кандидатдепутатски листи на патриотичната организация. Според изборния закон те се ползват с имунитет и съдът трябва незабавно да ги освободи от ареста.

„Вместо това магистратите умишлено протакат делото и не се събират на заседание, за да променят мярката им в по-лека – домашен арест или подписка”, обясни Джамбазки.

Защитата на арестуваните младежи е пуснала писмо до прокуратурата на 13 април за освобождаването им. „До момента обаче молбите не са задвижени”, подчертаха роднините на националистите.

Майката на Николай Йовев – Жулиета Йовева бе категорична, че това е политическа репресия. „Повече от седем месеца те стоят в ареста, без да има никакво движение по разследването. Няма събрани нови доказателства и няма изглед скоро делото да влезе в съда”, заявиха протестиращите.

В протеста се включиха Елена Ваташка, председател на Управителния съвет на Сдружението на българските футболни привърженици и фенове на ФК „Пирин”.

Протестиращите се заканиха, че ако до дни момчетата не бъдат освободени, ще предприемат по-радикални мерки.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK