С призив "Децата творят за гората" Природен парк „Рилски манастир“ отбелязва Седмицата на гората

Снимка: ДПП "Рилски манастир"

Тази година Седмицата на гората ще се отбележи от 6 до 12 април

Тази година Седмицата на гората в Природен парк „Рилски манастир“ ще бъде отбелязана с инициатива за детско творчество под наслов  „Моят разказ за гората“.

Тя е алтернатива на всички отменени събития, по повод Седмицата на гората – 2020 г., която по традиция се провежда в първата пълна седмица на месец април, тази година от 6 до 12 април, Изпълнителна агенция по горите, в това число и ДПП „Рилски манастир“ отправя предизвикателство към подрастващите да пишат, рисуват, творят за гората.

Докато са у дома, децата могат да си спомнят свои преживявания, емоции, случки в гората или просто да използват въображението си, за да творят. Целта на инициативата е да се насърчават младите хора да споделят своите емоции чрез творчество, както и да постави акцент върху гората и възпитанието на подрастващите в любов и грижа към природата.

Няма ограничения за възраст, както и за жанра на произведенията. Своите истории, разкази, стихове, есета или снимки на рисунки, придружени с името, годините, телефон за връзка, града, в който живеят и училището, в което учат, малките природолюбители могат изпращат на ел. адрес: [email protected] или [email protected] или [email protected] до 30 април 2020 г. Всички произведения ще бъдат публикувани на страницата на Агенцията и нейните структури.

През есента, на всички участници в инициативата ще бъде предоставена възможност да залесят, напътствани от лесовъди и горски служители. Всички събития, свързани с отбелязването на Седмица на гората1 се отлагат за неопределено време.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK