С приказни герои и нов интерактивен кабинет откриха учебната година в Осмо СУ – Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

117 първокласници за първи път влязоха в класните стаи

И тази година дворът на Осмо средно училище „Арсени Костенцев“ в Благоевград едва побра многото си ученици, родители и гости за откриването на новата учебна година.

По традиция празникът започна с посрещане на училищното знаме, след което прозвуча и българският химн.

Първият учебен ден бе най-вълнуващ за най-малките ученици, които за първи път прекрачват училищния праг. През настоящата учебна година първокласниците в Осмо СУ "Арсени Костенцев" са 117, разпределени в 5 паралелки.

Те бяха тържествено посрещнати в двора на училището, съпроводени от своите учителки. Редом до тях бяха и атрактивни приказни герои.

Първите години в училището да са им като приказка, която да ги води към едно пътешествие на знания, умения, игри и забавления, им пожела заместник-кметът на Благоевград, Христина Шопова, която бе официален гост на тържеството.

"Днешният ден е едно ново начало, белязано с нови възможности, очаквания и вълнения. Осмо СУ се отличава с умението да съчетава традициите в обучението с иновациите. Наред с мултимедийния кабинет и четирите компютърни зали, днес откриваме и нов модерен интерактивен кабинет, в който ще се обучават ученици още от 1-ви клас", каза в словото си директорът Сергей Биров.

Той пожера здрава, ползотворна и успешна учебна година на всички възпитаници на училището, а на първокласниците - с огромна любознателност да започнат обучението си и с безрезервно доверие към преподавателите си да навлизат в необятния и чуден свят на знанието.

С решение на Министерски съвет от 2018 г. Осмо СУ "Арсени Костенцев" бе обявено за първото иновативно училище в община Благоевград.

Тази година в него ще учат 722 ученици в 29 паралелки и 13 полуинтернатни групи с целодневна организация на учебния ден.

Само след няколко дни започва обновлението на двора и футболното игрище в училището, съобщи по време на тържеството заместник-кметът Христина Шопова.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

???16:54 - 17.09.2019
КОЙ Е ИЗМИСЛИЛ СТАЙЛИНГА НА ШОПОВА??? УЖАСЕН Е!
Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK