10 сгради в Разлог са санирани и приветливи, домоуправителите получиха плакети

Снимки: Община Разлог

Днес в град Разлог се проведе заключителна конференция по повод приключване на проект „Повишаване енергийната ефективност на многофамилни жилищни сгради в град Разлог – първа група” (СС "Предел" - ул. "Опълченска" 2, СС "Блок Гоце Делчев"- ул. "Гоце Делчев" 1, СС "Голак" - ул. "Христо Ботев" 10, СС "Старата Аптека" - ул. "Христо Ботев" 9)”.

Инж. Красимир Герчев подари на председателите на обновените блокове фотоколажи, показващи голямата промяна, постигната благодарение на изпълнения проект.

По проекта са обновени 4 блока, като са изпълнени строително-монтажни работи, включващи цялостно топлинно изолиране на външните стени, подмяна на прозорци и врати със система от PVC профил и стъклопакет, топлинно изолиране на покрив и под, осигурена е достъпна среда за хора в неравностойно положение.

Проектът пряко подобрява условията за живот на 82-ма души. Очакванията са по време на настоящия зимен сезон те да намалят разходите за енергия в своите апартаменти.

Общата стойност на реализирания проект е 1 081 575.45 лева, от които европейското съфинансиране е в размер на 916 163.35 лева, националното съфинансиране е 161 675.90 лева, собственото съфинансиране е 3 736.20 лева. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Още пет блока са санирани по проект „Повишаване енергийната ефективност на многофамилни жилищни сгради в град Разлог – трета група” (СС "Розовия блок" - ул. "Изворите" 99, СС "Блок Александър Стамболийски" - ул. "Александър Стамболийски" 86, СС "Военния Блок" - ул. "Цар Иван Асен II бл. 2", СС "Мехомия" - ул. "Иконом Никола Ангелов бл. 1", СС "Надежда блок 4" - ул. "Иконом Никола Ангелов бл. 4")”.

Проектът пряко подобрява условията за живот на 242-ма души. 

Общата стойност на реализирания проект е 1 266 942.49 лева, от които европейското съфинансиране е в размер на 1 076 901.12 лева, националното съфинансиране е 190 041.37 лева. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Обновена е и сградата за социални дейности, намираща се на ул. „Богомил”№ 2, се помещават Общинско предприятие „Домашен социален патронаж”, „Дневен център за стари хора”, Общинска служба по земеделието.

По проекта са изпълнени строително-монтажни работи, които включват топлинно изолиране на външните стени, подмяна на прозорци  и врати със система от PVC профил и стъклопакет, конструктивно възстановяване на покрив, топлинно изолиране на покрив и под, подменени са водопроводната и канализационната инсталации. Освен тези мерки в изпълнение по проекта се осигури достъпна среда за хора с увреждания, извърши се ремонт на мълниезащитната инсталация на сградата, както и други строително-монтажни дейности.

Общата стойност на проекта е 384 508 лева, от които Европейското съфинансиране е в размер на 313 571.80 лева, националното съфинансиране е 55 336.20 лева, собственото съфинансиране е 15 600 лева. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK