С подписка искат община Благоевград да се включи в списъка на селските райони

снимка: Пресцентър ГЕРБ

На народния представител и общински ръководител на ГЕРБ в Благоевград Йордан Андонов бе връчена подписка от Лазар Андреев – член на общинското ръководство. В нея членове, привърженици и симпатизанти на партията, както и други граждани настояват Министерството на земеделието и храните да включи в списъка на селските райони и селата от община Благоевград. Това би дало възможност за усвояване на средства от европейските фондове, в частност от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, са аргументите на подписалите се в документа.

"Убедени сме, че с този акт не само ще се подобри инфраструктурата на малките населени места, но и ще се даде възможност за реализиране на индивидуални идеи на предприемчиви хора, които биха се върнали в родните си места и ще разгърнат както земеделска, така и друга производствена дейност и значително ще облекчат и подобрят начина си на живот, каквато е и основната цел на фонда", се казва в подписката.

Сега се планират бъдещите бенефициенти по селскостопанската програма, обосновават се и се договарят пред ЕС необходимите субсидии, ратифицират се регламенти, извършват се промени в обхвата на селските райони и вносителите от Благоевградско се надяват предложението им да бъде прието.

Народният представител и общински координатор на ГЕРБ Йордан Андонов изрази готовността си да окаже пълно съдействие и да придвижи подписката до земеделския министър.

 

КОМЕНТАРИ

ха ха ха09:16 - 30.01.2013
Този от горе или е толкова тъп, за да неможе да разбере целта на тази подписка, или дори не си е направил труда да прочете за какво става въпрос, но бърза да олюе :)
а така21:05 - 29.01.2013
Демек Благоевград е село! Браво Лазаре, добре че дойде ти от едно Пазарджишко село да кажеш,че Благоевград е село. А Данчо Окото как му се радва.....Браво!
Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK