На 3-ти август община Благоевград открива реновирания Летен театър

Снимки: Община Благоевград

Артисти, музиканти и публика ще имат свой нов дом в центъра на Благоевград

Какво е усещането да вдъхнеш нов живот на едно старо, изоставено пространство, питат риторично от Община Благоевград, които пренасят жителите на града на едно специално място, на метри от центъра на Благоевград, скрито зад Регионалния исторически музей – Летния театър.

Както всяка стара селска къща може да бъде реновирана и превърната в уютно и удобно място за живеене, така и едно място, което е било „дом“ за много хора на изкуството, скоро отново ще посреща своите артисти, музиканти и публика.

След приключване на ремонтните работи на 3-ти август, от 18 часа, Летният театър ще разкрие една различна и съвременна гледка. Откриването ще започне с тържествен водосвет и ще продължи с празничен концерт.

Вече е реализирана концепцията за новия облик, на новото културно средище в сърцето на Благоевград, благодарение на екипната работа от страна на Пролет Трифонова - главен експерт в отдел „Култура“, инж. Венелин Трошанов, Петър Калпачки, арх.Адриана Кръстева и редица служители на общинска фирма „Биострой“, които само за два месеца успяха да върнат живота на Летния театър и да осигурят възможност за реализация на много културни събития.

„Ние залагаме на развитието, създаването на нови възможности за културните дейци на Благоевград и в тази посока много голямо значение има отношението към изкуството и целенасочената работа. Надяваме се, че пространството, което дълги години бе неизползваемо, сега да привлича публика, да се организират различни културни събития. С две думи - нашата цел бе да вдъхнем нов живот на Летния театър и мисля, че успяхме“, споделя Пролет Трифонова.

Тя ръководеше работата по възстановяване на пространството и разкрива с множество снимки каква метаморфоза е претърпяло мястото през последните месеци. От обрасло, мръсно и неприятно място, екипът го превръща в уютно и красиво средище за изкуство, а на 3 август на официалното му откриване, то ще посрещне първите си гости.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK