Новата учебна година в община Гоце Делчев започна!

Снимки: Община Гоце Делчев

Стотици ученици, учители, родители и много гости изпълниха двора на НПГ "Димитър Талев" за първия учебен ден.

Днес в гоцеделчевската гимназия бе дадено тържественото начало на новата учебна година, като сред официалните гости, уважили церемонията, бяха евродепутатът Асим Адемов и заместник-кметът на община Гоце Делчев, Валери Сарандев.

"На добър час! Да бъде успешна и ползотворна новата учебна година! На всички учители и ученици пожелавам здраве, сили и благополучие!" - с тези думи Валери Сарандев поздрави директора Мария Георгиева, ръководството и учителския колектив на НПГ "Димитър Талев".

750 са учениците, които тази година прекрачват прага на учебното заведение.

Заместник-кметът на община Гоце Делчев, Саид Иброш, бе гост на тържественото откриване на новата учебна година в ПМГ "Яне Сандански".

Градоначалникът Владимир Москов изпрати поздравителни адреси до ръководствата и колективите на учебните заведения на територията на общината.

В текста се казва:

          "За всеки човек първият учебен ден е сред най-вълнуващите дни, споменът за които пази през целия си живот.

          Българският народ е доказал своята любознателност и неуморен стремеж към просветление. Жаждата за знания е съхранила нацията ни през много тежки и трудни години. Затова, никога не бива да забравяме колко важно е учението и трябва да правим всичко по силите си, за да поддържаме огъня на будния и жаден за просветление български дух.

          По повод първия учебен ден, приемете моите най-топли поздрави и благопожелания за успешна, спорна и ползотворна година, изпълнена с много поводи за радост и гордост!

          В този празничен ден приемете и моята благодарност за Вашия труд и професионализъм, с които изграждате успешни млади хора – бъдещето на нашата община и държава. Продължавайте да изпълнявате това свое призвание все така всеотдайно и професионално!

          Община Гоце Делчев винаги е подкрепяла и ще подкрепя Вашите добри инициативи, защото за нас, бъдещето на младите хора е основен приоритет!"

В първия учебен ден училищата на територията на община Гоце Делчев прекрачиха над 4200 ученици, като броят им е по-голям в сравнение с миналата година. В учебните заведения в град Гоце Делчев общият брой на учениците е 3200.

Първокласниците, които влизат за първи път в класните стаи на учебните заведения в общината, са 279. Само в трите основни училища в град Гоце Делчев броят на първокласниците е 187.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK