Движението в прохода Шипка ще бъде ограничено в деня на националното честване на 140-та годишнина от Шипченската епопея

Снимка: eurocom.bg

По повод националното честване на 140-та годишнина от Шипченската епопея на 26 август, събота, от 9.00 до 22.00 часа, се ограничава движението на транзитно преминаващите превозни средства по път I-5 (E-85) Габрово - Шипка – Казанлък, съобщава Агенция „Пътна инфраструктура“.

Транзитният трафик ще се пренасочва по път II-55 Проход на Републиката по следния начин: за пътуващите от Северна към Южна България - от Русе и Велико Търново през Дебелец - Проход на Републиката - Гурково за Казанлък, Стара Загора и Бургас; за пътуващите от Южна към Северна България през Гурково - Проход на Републиката - Дебелец за Велико Търново и Русе.

Локалният трафик и идващите от запад превозни средства ще бъдат пренасочвани за Габрово през с. Поповци и с. Донино, обходния път на град Трявна – с. Белица – с. Вонеща вода – Проход на Републиката и обратно.

В област Стара Загора движението на МПС ще се пренасочва към Прохода на Републиката по следния маршрут: път I-6 Калофер - Казанлък - път II-55 Гурково - Велико Търново и обратно. Пренасочването ще става при пътен възел „Мъглиж“ (връзката на път I-5 с I-6).

През прохода Шипка ще бъдат пропускани само автобуси и автомобили с участници и гости в събитието, както и организираният междуградски автомобилен транспорт.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. 


 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK