С пищна заря и ансамбъл „Пирин” благоевградчани посрещнаха 2013 г.

снимки: Община Благоевград

С пищна заря, кръшни хора и изпълнения на популярните музиканти, танцьори и певци на ансамбъл „Пирин” благоевградчани и гости на областния център посрещнаха новата 2013 година.

Празничният концерт на 31 декември започна с пъстър спектакъл на ансамбъл „Пирин”, който зарадва своите почитатели с богата програма, изпълнена с традиционни фолклорни мотиви, народни танци и много хора.

За да приветства гостите, минути преди настъпването на 2013 година, на сцената излезе и заместник-кметът на община Благоевград инж. Стоян Благоев. В обръщението си той пожела на всички на първо място здраве, щастие и нови сили, с които да посрещаме предизвикателствата на съвремието ни.

На специално изградена видеостена бе излъчено и словото на президента и върховен главнокомандващ на въоръжените сили Росен Плевнелиев, с което той поздрави нацията и изрази надеждата си за изпълнена с повече доброта и единство година.

Точно в полунощ празнична заря освети небето над Благоевград и ознаменува настъпването на Новата година.

Подобаващ завършек на шоуто бяха запомнящите се изпълнения на Георги  Гоцев, Руска Стоименова, Иван Гоцев, Кирил Костов, Стойка Германова, Димана Боянова, Стоян Джельов, Надя Андонова, Павлина Теова, Елена Валеова, Захари Костов, Христо Бачев и Йорданка Гунчева.

Водещ на новогодишния концерт бе известният актьор Николай Кимчев, а за всички гости на спектакъла, освен много положителни емоции, имаше и по чаша червено вино.

 

снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград

КОМЕНТАРИ

JFK14:00 - 02.01.2013
Абсолютно вярно!
Надя13:14 - 02.01.2013
Да, освен зарята и пираткитe....Кмета трябва да се замисли за тяхната забрана!Много хора не ходят на площада именно заради пиратките.
Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK