Модерен мултимедиен кабинет откриха днес в НПГ „Димитър Талев"

Снимки: НПГ "Димитър Талев"

В присъствието на много специални гости, на учители и ученици от елитната гимназия днес бе открит нов модерен мултимедиен кабинет в НПГ "Димитър Талев" в Гоце Делчев. Интерактивен многофункционален дисплей, заместващ бялата дъска, модерни компютри за 26 ученици, модулни маси, ергономични подвижни столове са част от основното оборудване на кабинета.

На церемонията по откриването присъстваха много приятели на училището: евродепутатът Асим Адемов, предприемачът Георги Шапков, които заедно с директора на училището – Мария Георгиева, прерязаха трикольорната лента, заместник-кметът на община Гоце Делчев – Саид Иброш, директори и заместник-директори на училища в града и в региона също присъстваха на голямото събитие в НПГ“ Димитър Талев“.

Гостите останаха истински впечатлени от демонстрациите на учениците в професионални направления „Техника“ и „Икономика“, които показаха накратко възможностите на новата интерактивна дъска, работейки с модерни електронни ресурси.

Синият цвят, в който е проектиран кабинетът, по думите на директора на гимназията, символизира необхватното синьо небе и е алюзия /намек/ за необятността на познанието, до което искат да достигнат учениците и техните преподаватели в НПГ „Димитър Талев“.

Събитието имаше и подобаващ завършек – коктейл и кетъринг, подготвени от учениците в направление „Туризъм“. Гостите споделиха, че когато ръководство, учители и ученици гледат в една посока, успехите са неизбежни. А бизнесът винаги ще подкрепя подобни начинания.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK