С пищен купон ловджиите от Гоцеделчевско закриха сезона, чаровната Надя Шейтанова стана "Мис Ловна вечеринка"

Снимка: Infomreja.bg

За поредна година снощи стотици ловци и риболовци от четирите общини Гоце Делчев, Гърмен, Хаджидимово и Сатовча, всички членове на ЛРС "Сокол", се събраха на грандиозен купон за закриването на ловния сезон. 

Ловните вечеринки на соколци от Гоцеделчевско са пословични и се помнят и очакват с нетърпение всяка година не само от ловците и риболовците, но и от техните половинки, които се веселят заедно с тях.

И този път огромният ресторант "Орбел" до малките часове на нощта се пукаше по шевовете. Председателят на ЛРС "Сокол" - Валери Сарандев, заяви, че тъй като и "Орбел" вече е малък да побере голямата гвардия от ловци и риболовци от региона, се надява в града да бъде открит в скоро време още по-голям ресторант, в който да има място за веселбите, дългите хора и многото гости за голямото годишно ловно събитие.

27 са ловно-рибарските дружинки на ЛРС в Гоцеделчевско, в които членуват вече близо 2000 човека. На снощната вечеринка председателят Валери Сарандев каза, че броят на жените ловджийки прогресивно се увеличава и обяви най-новия член на ЛРС "Сокол" - кметицата на община Гърмен, Минка Капитанова.

Традиционно ловно събитие бе открито с химна на ЛРС "Сокол" и с издигане на знамето на сдружението. Валери Сарандев приветства с добре дошли и многото гости, сред които бяха депутатът Богдан Боцев, кметът на Гоце Делчев, Владимир Москов, шефът на РДГ-Благоевград, Иван Гергов, директорите и заместник-директорите на горските стопанства в Гоце Делчев - Манол Козелов, в Гърмен – Денислав Шенгов, в Сатовча - Исмаил Моллов, директорът на ДГС-Дупница, Пламен Поюков, началниците на ГПУ – Илия Сораджиев, и на РСПБЗН - Росен Сердарев, запаленият ловец д-р Емил Хаджиев - съдов хирург от болница „Света Екатерина“, кметове на общини и населени места в региона и много други.

Традиционни гости на ловната вечеринка снощи бяха и ръководствата на гръцките ловни сдружения в Драма и Като Неврокопи, с които ЛРС "Сокол" започна реализирането на втори голям трансграничен проект.

Бившият кмет на хаджидимовското село Садово, Янко Балабанов, който и един от най-добрите и заклети ловджии в региона, откри веселата част като с пушка в ръка поведе дълго женско хоро. Невероятни бяха и тежките мъжки хора, в които активно се включиха и гостите от Якоруда. Наздравиците и пожеланията за още повече слука през следващия сезон също не стихнаха до малките часове.

За първа година на снощния ловджийски купон бе избрана и "Мис Ловна вечеринка". С короната и красив комплект накити бе удостоена чаровната млада ловджийка Надя Шейтанова от с. Копривлен. Водещата на ловноо събитие - адв. Лилия Герова, покани "Мис Ловна вечеринка" да стане член на нейната ловна група и заедно да ходят на лов.

Томболата пък, която е също традиция по време на ловните вечеринки на ЛРС „Сокол“, предизвика много емоции и бурни аплодисменти от цялата зала към късметлиите. Така съпругът на водещата – д-р Драгомир Геров, се оборудва с тенджера и заръката на половинката си да запрята ръкави и да започва да готви вкусни гозби за семейството. Микровълновата фурна отиде у атрактивната Мария Гераксиева, а млада дама си спечели ловна карабина, която я стимулира в най-скоро време да стане част от ловджийската гилдия и да ходи на лов заедно със съпруга си.

Другата ловна пушка се падна на ловджия от Брезница, късметът на когото буквално взриви ловджиите от родното му село, колегите им от Горно Дряново и другите села от Гърменско и Сатовчанско, които бяха изпълнили втората зала на ресторанта. С телевизор и други домакински уреди си тръгнаха и още ловджии, към които снощи къметът бе безпощаден.

Филмовата академия и тази година също връчи своите награди. С приза „Вълкодав“ бе удостоен Стоян Драгинов от ловна група Парил, който в сезона в два поредни излета е отстрелял по един вълк. Ловджийски рог връчи водещата Лилия Герова на щатния и стриктен викач Георги Кръстилов от нейната ловна дружинка, а специалните награди отидоха при ловджиите от Тешово за най-много отстреляни диви прасета.

Членовете на ловната дружинка от сатовчанското село Боголин с председател Здравко Райков пък бяха обявени от филмовата академия за природозащитници или каръци с пушки, защото приключиха ловния сезон, без да успеят да отстрелят по време на всичките им излети нито един дивеч.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Риболовец08:37 - 12.02.2018
Не само ловците от Гоце Делчев ги няма, ами риболовци не видях изобщо!
Срам23:28 - 10.02.2018
Заради глупостта на някои отново разделение срам отново много хора но не и ловджий
Mlминко22:56 - 10.02.2018
Джендъра минка какво търси там....някой ловец да не я обърка за нерез ,да я отстреля
Хихихи19:24 - 10.02.2018
Ловците от Гоце Делчев интересно що ги нема???

FACEBOOK