С петиция се обявиха против закриването на родилното отделение в общинската болница в Дупница

Снимка: Infomreja.bg

Гражданско движение „Промяна за Дупница“ стартира петиция, чрез която категорично се обяви против решение да се спре дейността на Родилно отделение в общинската болница в Дупница.

Вече 134 човека са подкрепили петицията, в която се посочва, че със закриването на Родителното отделение се цели да бъде затворено едно от най-старите АГ отделения в региона.

„Интересите на населението на региона са над личните интереси на частни болници и центрове. АГ отделение беше основно ремонтирано и реновирано през м. август 2016 г. със собствени средства на болницата и работи с отлични специалисти“, коментираха от гражданското движение „Промяна за Дупница“. 

Само преди ден беше обявено, че в срок до 6 месеца трябва да бъде закрито родилното отделение в общинската болница, тъй като то работило на загуба.

Прокуристката на здравното заведение Мария Иванова обяви, че отделение генерира повече разходи, отколкото приходи. През изминалата година в здравното заведение са родени общо 165 бебета, като по клинични пътеки на болницата са изплатени 34 хил. лв.

Според данните през изминалата година АГО към общинската болница е било на загуба с 60 хил. лв.

„ОСТАВКА на сложената от ГЕРБ за прокурист Мария Иванова - софиянка, която не се интересува от съдбата на Дупница! Настояваме за спешни мерки", обявиха от гражданско сдружение „Промяна за Дупница“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK