Колективният живот на пенсионерите в Гоце Делчев

Снимка: Infomreja.bg

Пенсионерският клуб в Гоце Делчев отдавна се е утвърдил като място за социални контакти, за разнообразяване живота на хората от третата възраст. Повече от 36 години той е средище на културни прояви и чествания на годишнини. Неговите членове отбелязват и национални, и религиозни, и лични празници. Срещат се със сродни клубове в страната, организират си екскурзии в чужбина.

„Миналата година ни гостува клубът от Велинград, после ние отидохме там. Най-често се събираме с Хаджидимовския клуб, заедно сме по банкети и екскурзии. Много хубави хора са“ – разказва отговорничката  Сия Спирова.

Обичайните занимания на мъжете са игрите на табла и карти, а на жените – колективното четене на вестници и книги. Доволни са от медицинската сестра, която редовно им мери кръвното налягане. Доволни са и от кмета Владимир Москов, на чиято подкрепа често се радват.

Сега всички се вълнуват от предстоящия празник  Осми март. Бабинден и Трифон Зарезан са чествали в самия клуб, но за Нова година и Деня на жената отиват на ресторант. А за Баба Марта и празника на пролетта обикновено посрещат деца от Второ основно училище в града. Очакват ги и тази година.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK