С още пет жалби е оспорен изборът на Общински съвет Петрич

Снимка: Infomreja.bg

Искат проверка на изборните протоколи в съда

Жалба срещу решение от 28.10.2019 г. на ОИК-Петрич, за обявяване на избрани за общински съветници постъпи в Административен съд от Туфчо Сандъкчиев, кандидат за общински съветник от ССД. Жалбоподателят оспорва решението с твърдение, че много от бюлетините подадени за листата на ССД са обявени и отчетени като недействителни и счита обявеният краен резултат е недействителен поради неправилна преценка на действителните и недействителните бюлетини за листата. Иска проверка на изборните книжа и повторно преброяване на бюлетините от дванадесет секционни комисии.

Решението е оспорено в Административен съд – Благоевград, и от Борис Лазаров – кандидат за общински съветник от ВМРО. В жалбата е посочено, че решението на ОИК съдържа неверни данни от протоколите на всичките 96 СИК на територията на община Петрич, с доводи за незаконосъобразна преценка на действителните и недействителните бюлетини за всяка една от кандидатските листи.

Жалба против решение на ОИК-Петрич, депозира и НФСБ. В жалбата се посочва, че изборният резултат не е последица от действително подадените гласове се настоява за обявяване на изборния резултат за недействителен поради множество нарушения или отчитайки допуснатите грешки в пресмятането и броенето на действителните гласове за листата на НФСБ.

Васил Божанин – кандидат за общински съветник от СДС, оспорва решението с довода, че резултатите, отразени в протоколите на секционните комисии не отговарят на действително получените гласове за ПП СДС. Жалбоподателят оспорва и съдържанието на протоколите на конкретни секционни комисии.

Жалба е депозирана и от Георги Ичконов, кандидат за общински съветници от ПП Българска нова демокрация.  Той оспорва изборния резултат и разпределението на мандатите по лица от листата на ПП Българска нова демокрация. Жалбоподателят твърди, че атакуваното решение не отразява действителния вот на избирателя в частта му по отношение на разпределение на мандатите по партии и коалиции, в частност този на ПП Българска нова демокрация, както и лична преференция на жалбоподателя.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK