Направиха първа копка за подмяна на водопровода в Бистрица

Снимки: Община Дупница

Изпълнител на поръчката е Обединение „Бистрица 2019“ с предложена цена от 1 839 500 лв. без ДДС

Първа копка за подмяна водопровода на село Бистрица бе направена официално днес. Кметът на селото Кирил Огненски и на община Дупница инж.Методи Чимев дадоха символичния старт в близост до водохващането над селото.

Традиционният водосвет бе отслужен преди събитието, след което Огненски гръмна бутилката с шампанско в кофата на багера. "Проблемът с водата е проблем не само в селото, но и по другите населени места. Дойде обаче времето, идеите да се превръщат в действие и ето, че започваме от Бистрица.

В селото се кумулира най-голямата загуба на вода от всички населени места в общината с повече от 75%. Водопроводът е започнат да се прави в селото през далечната 1936 година, а сега сме 2020, което красноречиво говори за ситуацията. Призовавам още веднъж жителите на селото да бъдат търпеливи, защото неудобството в следващите месеци ще е голямо, но без тези несгоди, няма как да се реши проблемът", каза инж.Чимев.

"Много съм щастлив, че именно във времето, в което съм аз кмет на селото, започва този ремонт и решаването на проблем, който е от десетки години. В лицето на инж.Чимев виждам човек, който си държи на думата. Обеща за селото и го реализира, за което му благодаря от името на всички жители. Мнозина се питат защо точно от село Бистрица?!

Отговорът е много прост - защото в проекта е заложено и изграждане на помпена станция, която е за нуждите, както на онзи квартал от селото, където водата не достига, защото къщите са над нивото на резервоара, а също така и за нуждите на града и селата, които се снабдяват с вода от тук и зареждат резервоарите, което ще увеличи дебита. Аз също много умолявам жителите на селото да бъдат търпеливи, така както се прави ремонт у дома и несгодите са големи, така и тук. Нека пожелаем късмет и успех на работниците в работата им", допълни Огненски.

Припомняме, че изпълнител на поръчката е Обединение „Бистрица 2019“ с предложена цена от 1 839 500 лв без ДДС.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK