Политици "ухажвали" протестиращите в Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

За „ухажване” от страна на опозицията признават протестиращите в Благоевград, съобщава бТВ.

Организаторът Александър Стамболийски беше категоричен, че той и съмишлениците му няма да допуснат да бъдат яхнати: „Изказванията, че сме платени или че някаква партия ни подкрепя са нелепи и не би трябвало политиците да прибягват до това, защото ще се обърне срещу тях”.

Стамболийски призна пред камерата на бТВ, че вчера е очаквал не повече от 250 коли за протеста. Дошли над 600: „Дадохме силна заявка до управляващите, че нещата трябва да се променят”. Около 1000 човека са присъствали - като гражданското неподчинение след 17 ч., когато е изтекла заявката за протест, пусната в деловодството на община Благоевград, е напълно спонтанно.

В Благоевград са категорични, че сегашната ситуация не може да продължава. „В Благоевград нищо не се случва, обещаха ни 1500 работни места, а градът потъва”, посочи един от недоволните. Друг подчерта: „Държава без държавност не може да продължава вечно”.

Стамболийски заяви още, че протестите ще продължат, но в мирна форма, за да не се стига до вчерашната ескалация на ситуацията. Все още се обсъждат варианти как гражданите да изразят недоволството си.

Според протестиращите вече става дума за злоба от страна на хората, които "няма какво да губят", затова протестът е прераснал в неподчинение.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK