С огромен букет цветя посрещнаха в Благоевград евродепутата Илияна Йотова

Илияна Йотова, снимки: Пресцентър БСП - Благоевград

Евродепутатът Илияна Йотова се срещна с членове и симпатизанти на БСП в Благоевград. Тя бе посрещната снощи в зала "22 септември" с огромен букет цветя от народния представител инж. Емил Костадинов, общинския председател д-р Владимир Пандев, областния партиен лидер Юлиян Гошев, заместник-областния управител Костадин Дурчов, както и много жители на Благоевград. 

Йотова подчерта, че срещата й в областния център е планувана преди няколко седмици и случайно съвпаднала с провеждането на националния митинг на 16 ноември в подкрепа на правителството.

„Този протест ужасно много закъсня", заяви евродепутатът и допълни, че не се страхува да подкрепи правителството на Пламен Орешарски открито.

Тя припомни пред присъстващите в залата протестите през февруари тази година срещу кабинета "Борисов". Според нея тогава хората протестирали, защото не можели да свържат двата края, не можели да платят наемите си и да изпратят децата си на училище, а министър-председателят избягал от отговорност.

Подменените бюлетини в Костинброд пък били предназначени за по-малките партии, които по план на тогавашните управляващи трябвало заедно с ГЕРБ да съставят правителство.

В своето изказване народният представител инж. Емил Костадинов отбеляза, че една от причините за ескалация на напрежението, която се изразява в „опитите за метеж, опити за преврат”, е вече приетият бюджет за държавно обществено осигуряване и бюджетът на Република България за 2014 г.

„Борисов и компания не желаят в България да има стабилност, не желаят да има бюджет, да има сигурност. Критикуват, че правителството не влага достатъчно усилия за този бюджет, но ГЕРБ просто не желае и не може да приеме, че това ще доведе до стабилност и промяна", заяви Костадинов. 

Депутатът информира, че са предвидени 100 млн. лв. за образование, за обучение на преподаватели, за подобряване на професионалното образование, като новост в бюджета през следващата година е публична инвестиционна програма за развитие на регионите.

Срещата продължи в свободна дискусия и въпроси към евродепутата Илияна Йотова, свързани с бъдещето на младите и тяхното развитие.

За финал общинският председател на БСП Благоевград д-р Владимир Пандев отбеляза, че този месец БСП - Благоевград ще отбележи 100 години от създаването си. "За този период партията е преминавала през всякакви метаморфози, но тя няма да спре да се развива", категоричен бе д-р Пандев.

 

Емил Костадинов
Илияна Йотова, снимки: Пресцентър БСП - Благоевград

КОМЕНТАРИ

жена13:34 - 18.11.2013
боже,колко простотия има на този сват.ако бяхте присъствали ,вероятно не бихте писали такива тъпотии
ХДХО21:32 - 16.11.2013
ТЕЯ 40 ИЛИ 50 ЕДВА КРЕТАЩИ НЕКРОЛОЗИ ЛИ СА МНОГОТО БЛАГОЕВГРАДЧАНИ ПОСРЕЩНАЛИ ЧЕРВЕНАТА КРАВА ???????????????????
Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK