Започва изграждането на нова детска градина в Дупница

Снимки: Община Дупница

С водосвет за късмет и успешна работа, днес бе направена първа копка на новата детска градина, която ще се построи в ж. к."Бистрица".

На церемонията в най-големия жилищен квартал на Дупница присъстваха кметът на общината инж. Методи Чимев, изпълнителят "Стройкомерс", общински съветници, граждани.

„Детското заведение ще бъде за 4 групи между 80 и 100 деца. Преди 4 години направихме една нова детска градина, това ще бъде втората. Не случайно е в най-големия квартал, където живеят почти една трета от населението на града, но липсваше удобство за родителите къде да водят децата си. В края на октомври месец трябва да е готова, защото срокът е 210 дни. С изграждането й не само, че окончателно решаваме проблема със свободни места за децата в града, но и условията за най-малките ще бъдат отлични във всички детски градини", каза инж. Чимев, който направи първата копка, а след това счупи бутилката с шампанско.

"Стройкомерс" бе единствен кандидат за изпълнението на проекта с предложена сума в размер на 834 648 лв. без ДДС.

Преди 2 години, Община Дупница закупи терена от частни собственици именно, за да изгради детската градина в самия център на жилищния комплекс.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK