„Магията на изкуствата“ плени ЮЗУ... и не само

Снимки: ЮЗУ

Стартира дванадесетото издание на Националния студентски фестивал на изкуствата

С шоу спектакъла „Магията на изкуствата“ стартира дванадесетото издание на Националния студентски фестивал на изкуствата, който се провежда в Югозападния университет „Неофит Рилски“. Първото събитие от фестивала бе в новата модерна театрална зала „УСЕТ“, разположена в Учебен корпус № 8.

Приветствия към участниците и гостите отправиха ректорът на Югозападния университет „Неофит Рилски“ проф. д-р Борислав Юруков, артистичният директор на Националния студентски фестивал на изкуствата и ръководител на катедра „Музика“ проф. д.изк.н Йордан Гошев и деканът на Факултета по изкуствата проф. д.н.к Васил Марков.

Спектакълът започна с представяне на филм за катедра „Културология“. Гостите се запознаха с историята и дейността на катедрата.

Пред препълнена зала таланта си показаха студенти от специалностите „Актьорско майсторство за драматичен театър“, „Мода“, „Музика“, „Съвременна хореография“ и „Българска народна хореография“. Възпитаниците на Факултета по изкуствата впечатлиха публиката с музикалните си изпълнения, с танцовите и актьорските си умения. Интерес сред гостите предизвика и модната колекция, представена от студентите от Югозападния университет „Неофит Рилски“.

Режисьор и сценарист на спектакъла „Магията на изкуствата“ е доц. Александра Хонг. Шоуто бе реализирано с активното участие на всички катедри от Факултета по изкуствата.

За снимките по време на Националния студентски фестивал се погрижиха студентите от катедра "Телевизионно, театрално и киноизкуство", под ръководството на техния преподавател гл. ас. д-р Крум Иванов и ръководителя на катедрата доц. д-р Клавдия Камбурова.

Студентският фестивал на изкуствата продължава с изложба и клавирен концерт. Днес от 15:30 ч. във фоайето на Учебен корпус № 1 ще бъде открита Изложба конкурс - живопис, графика и скулптура с участието на студенти от ЮЗУ "Неофит Рилски", НХА - София, ВТУ "Св. св. Кирил и Методий", СУ " Св. Климент Охридски" и ПУ "Паисий Хилендарски". Програмата на фестивала продължава с клавирен концерт на Тодор Петров, посветен на творчеството на Лудвиг Ван Бетовен, който ще стартира в 16:00 ч., Камерна сцена 2, Учебен корпус № 1.

Утре (23.10.2019 г.)  в 10:00 ч. на петия етаж в Учебен корпус № 1 (фоайе, източно крило) ще бъде открита изложба „Мегалитни култови паметници от Балкано-Анатолийския регион“.

Фестивалът ще продължи с „Фолклорна разходка“ – концерт на студенти от класа на д-р Бинка Добрева. Събитието ще стартира в 16:00 ч.,Камерна сцена 2, Учебен корпус № 1.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK