Учениците в Хаджидимово направиха още една крачка по пътя към доброто

Снимки: СУ "Н. Вапцаров"

Помогна им Денят на розовата фланелка

И тази година възпитаниците на СУ „Никола Вапцаров“ се включиха в инициативата „Ден на розовата фланелка“. Отново всички ученици и учители казаха “Не на тормоза в училище”, закичвайки се с розови сърчица – стикери. 

Денят започна с флашмоб от учениците от 1-ви и 2-ри клас. Те застанаха в училищния двор така, че образуваха сърце - знак на любовта между хората.

В беседите, които проведоха, младшите посланици обсъдиха проблемите за тормоза в училище и семейството, за необходимостта да бъдем съпричастни и да не затваряме очите си, когато някой е подложен на насилие и унижение.

Много важно участие в отбелязването на този ден взеха по-големите ученички в училището, като предизвикаха интереса на малчуганите от 1-ви, 2-ри, 3-ти, 4-ти, 5-и и 6-и клас. Те по изключително интригуващ начин, придружен от атрактивни игри, запознаха децата със същността на Деня на розовата фланелка. Накараха ги да се убедят, че доброто отваря всички врати на живота. Целта им бе да накарат малките ученици да се почувстват за кратко младши посланици на ненасилие в училище, които в този ден да предадат своите послания на съучениците си. По-големите отправяха предизвикателства към по-малките, провокираха ги да търсят отговори на ситуации – прояви на училищен тормоз, на които са били  свидетели, а може би и преки участници в тях.

Идеята беше младите хора символично да унищожат думи и дела, характерни за гневно поведение, и да открият думите, които биха им помогнали в такива ситуации. Със задоволство можем да кажем, че целта беше постигната.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK