Лесовъди от РДГ-Кюстендил, посетиха филиал на детска градина „Еделвайс“! Засадиха дървета с най-малките

Снимки: РДГ - КЮстендил

В рамките на традиционната Седмица на гората един от филиалите на Детска градина „Еделвайс“ посрещна своите гости - експерти от Регионална дирекция на горите – Кюстендил.

С много настроение децата се включиха в отбелязването на празника. Те поздравиха гостите с песни и стихчета за гората, показаха им колко много знаят за опазването на природата.

Инж. Нина Димитрова, експерт в РДГ поздрави децата за това, което са научили, разказа им как се извършва залесяването, от какви грижи се нуждаят дърветата и каква е дейността на хората, които се грижат за горат

Представителите на РДГ-Кюстендил, поднесоха много подаръци, лакомства и най-важното дръвчета, които всички заедно засадиха в двора на детската градина. Поставена бе и къщичка за птички, като се акцентира върху една от най-важните им роли - на санитари и лечители на гората.

Малките природолюбители от детска градина обещаха да се грижат за засадените дървета,  да ценят и обичат гората и нейните обитатели.

Децата и екипът на Детска градина  „Еделвайс“ благодариха за чудесната инициатива на Регионална дирекция на горите - Кюстендил, като им пожелаха много професионални успехи и изразиха надеждата си за бъдещо ползотворно сътрудничество.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK