ФК „Динамо Загреб“ отново в Благоевград за участие в турнира в памет на Христо Христов-Бараката

Снимка: Община Благоевград, архив

Футболистите на ФК „Динамо Загреб“ отново ще пристигнат в Благоевград за участие в V юбилейно издание на Международен детски футболен турнир.

През 2016 година играчите на гранда, родени през 2004 г., спечелиха финал, заедно с „Цървена звезда“, които станаха финалисти за набор 2003. 

Спортистите от една от най-добрите школи в Европа за втора поредна година избраха да покажат умения в Благоевград, заради отличните условия и възможности, които предлага общината. 

ФК „Динамо Загреб“ е елитна школа, дала на световния футбол играчи от най-висок ранг. Част тях са играли за „Реал мадрид“, „Ювентус“, „Манчестър сити“ и др.

В юбилейното издание на футболния турнир ще мерят сили 16 отбора от водещи европейски школи. Турнирът ще се проведе в периода от 28-и август до 2-ри септември.

Той се организира от Община Благоевград, съвместно със Зоналния съвет на БФС, като с всяка изминала година събитието става все по-мащабно и към него проявяват интерес все повече български и чужди отбори.

Турнирът е за деца, родени през 2003 и 2004 година и е в памет на легендарния вратар на “Пирин” - Христо Христов – Бараката.

Основната цел на Община Благоевград е турнирът да събере млади футболисти от различни краища на Европа, които да се състезават по най-високите европейски стандарти, като се насърчава честна игра, приятелство, култура и висок морал, които да допринесат за тяхното развитие.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK