Рецитал, цветя, шествие и концерт за 110-годишнината от рождението на Вапцаров

Снимка: Infomreja.bg, архив

В Благоевград отбелязват 110 години от рождението на Никола Вапцаров

110-годишнината от рождението на Никола Вапцаров ще бъде отбелязана в Благоевград.

Честването се организира от Община Благоевград съвместно с Драматичен театър "Никола Вапцаров“, Съюза на българските писатели - София, и Народно читалище "Никола Й. Вапцаров-1866".

Ритуалът по поднасяне на венци и цветя в знак на признателност по случай годишнината от рождението на гениалния български поет и писател ще се състои на 6-и декември от 17.00 ч. на барелефа на поета, разположен на фасадата на ДТ "Никола Вапцаров".

Биг Бенд - Благоевград, ще приветства гражданите и гости на града, които искат да се присъединят към събитието. Актьорите от ДТ "Никола Вапцаров“ - Жанет Керанова и Александър Митев, ще представят емблематични стихотворения на писателя.

Елена Гоцева също ще рецитира стихове в негова памет. Ще бъде организирано шествие от паметника на Вапцаров до зала "22-ри септември“, където годишнината ще бъде отбелязана с празничен концерт.

В програмата ще вземат участие Фолклорна група "Бански старчета" - гр. Банско, рецитал от НЧ „15 Септември-1903" - Разлог, състави към Народно читалище "Н. Й. Вапцаров-1866". Водещ на събитието ще бъде Силвия Домозетска.

В събота, на 7-и декември, от 11.00 часа в Хорова зала "Проф. Хр. Арищиров" на НЧ "Никола Вапцаров" ще бъдат обявени резултатите и ще бъдат наградени отличените в 10-ия национален литературен конкурс, посветен на Никола Вапцаров.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK