Празничната програма в Благоевград радва малки и големи

Снимка: Infomreja.bg

Музика, подаръци, шествие и концерти разнообразяват календара

Богата културна програма е подготвила и тази година Община Благоевград за коледните празници. Празничните мероприятия започват на 5 декември със запалването на светлините на елхата и продължават до настъпването на новата 2020 година. Тази година Коледа ще бъде под мотото ,, Коледа е! Дарявай светлина!“.

Празничната програма започва с шествие, което тръгва от сградата на Съдебна палата в 18:15 ч. В 18:30 ч. на пл. "Г. Измирлиев" ще започне празничния концерт с участие на много талантливи деца и младежи от Благоевград: Музикално училище "Престо“, Вокална група "Мая" към Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград, Школа по балет "Кроазе" към ЦЛТРДБ, Танцов клуб "Блясък" към Военен клуб Благоевград, Клуб по спортни танци "Импулс" към Военен клуб - Благоевград, Вокално студио "Фа диез", Школа по съвременни танци към ЦЛТРДБ.

"Всички културни институции в Благоевград ще се включат със свои изяви в празничните дни тази Коледа", каза още заместник -кметът по „Култура и хуманитарни дейности“ - д-р. инж. В. Павлова.

"Пощенската кутия на Дядо Коледа“ ще бъде поставена под елхата на пл. ,,Г. Измирлиев“ , където децата на Благоевград ще имат възможност да споделят своите желания за мечтани подаръци с Дядо Коледа.

След края на инициативата специално назначена комисия ще отвори писмата и ще отдели най-оригиналните от тях. Избраните единодушно от комисията писма ще бъдат предоставени на кмета на областния град - инж. Румен Томов, който ще сбъдне съкровените детски желания.

В рамките на коледния фестивал в Благоевград ще се проведе и благотворителна кампания "Добрият дарява надежда“. Тази година се обединяваме в помощ на 11-годишния Деян Апостолов, който има нужда от подкрепа. На всички събития от програмата за месец декември ще има кутия за дарения в помощ на Деян.

Инициативата „Работилницата на Дядо Коледа“ ще започне на 9 декември от 12:00 ч. в Градска художествена галерия, а от 18:00 ч. ще бъде поставено началото на „Часът на приказния разказвач“ във фоайето на Община Благоевград.

На 17 декември, от 19:00 ч., в зала „Скаптопара“ ще се проведе тържествена церемония по награждаване на „10-те най-добри спортисти на Благоевград“ за 2019 г. – „Спортист на годината“.

Традиционният благотворителен базар с коледни символи, изработени от деца от училища и детски градини в града по време на инициативата „Работилницата на Дядо Коледа“ ще се проведе на 18, 19, 20, 21 декември 2019 година на специално обособена шатра пред Туристическия културно информационен център /зала „22-ри септември“/.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK