С красив рецитал поетесата Здравка Радичкова зарадва лекуващи се в кюстендилския санаториум

Снимки: личен архив

Минералната вода в Кюстендил е дар безценен, благодарение на който хора от цялата страна получават нова надежда за здраве.

Благотворното влияние от свойствата на водата, осъзнато, оценено и най-вече приложено и лично изпитано, е мощна лечебна сила, от която всеки може да се възползва.

В Централния балнеосанаториум в града под Хисарлъка, кюстендилци и хора от различни градове на България и чужбина успяват да почерпят от тази лековита сила и наред с останалите процедури да се чувстват по-здрави и пълноценни.

Здравето се повлиява още по-бързо и благонадеждно и от душевния комфорт, ведрите мисли и доброто настроение. Осъзнавайки това, поетесата Здравка Радичкова, учителка по образование от Кюстендил, бе старателно организирала Поетична вечер в Санаториума в навечерието на светлите празници.

Именно такава бе и насоката на красивия й рецитал по нейни стихове, чрез които да създаде празнична атмосфера, уют и топлота на място, където всеки е отишъл със здравословен проблем и има нужда от положителен заряд, за да отстрани мислите си от болестта. И наистина успя.

Събитието бе посетено от много лекуващи се /повече от 40/, които Радичкова подкани да вземат участие и да се изявят, с каквото желаят. Освен нежните й стихове, които тя вдъхновено рецитира, се пяха народни и патриотични песни, разказваха се интересни родови истории, рецитираха се и други стихотворения, като не се пропусна да се кажат сполучливо и развеселяващи вицове. Баби от с. Брезовец, Гоцеделчевско пък се отличиха с впечатляващ певчески талант, а един мъж така запя, че гласът му прокънтя в цялата сграда.

Събрани около Коледната елха и запалените свещички хората взаимно успяха да създадат топлината, от която всеки се нуждае, за да се справя по-леко с проблемите и да предаде нататък добрина, чистосърдечност и любов, каквито бяха посланията на организаторката. Освен бонбони и сладки, тя бе подготвила за всеки и поетично късметче за предстоящата Нова година.

С пожелание като името й да сме здрави тази вълнуваща вечер бе един мил и усмихнат момент за присъстващите от лечебния им престой в Кюстендилския балнеосанаториум, който ще бъде запомнен и отнесен с усмивка и умиление по родните им места. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK