Мариана Карпатова и децата от Лятна академия „Пеещи сърца“ отново зарадваха гоцеделчевци

Снимка: Infomreja.bg

За втора година оперната певица и музикален педагог Мариана Карпатова, която е университетски преподавател по пеене в Ню Йорк, проведе в родния си град Гоце Делчев  Лятна академия „Пеещи сърца“ и за пореден път  зарадва съгражданите си с концерт на откритата сцена в градския парк. В рамките отново на една работна седмица тя успя да подготви децата така, че те да изпълнят на високо ниво песни като „Българийо, обичам те“ на Хайгашод  Агасян, „Дъга“ на Виктор Чучков и редица други.

Целта, която Мариана Карпатова си поставя, е не само музикално да образова децата, но и чрез музиката и словото да възпитава у тях добродетели като състрадателност, толерантност и любов към ближния. Затова и песните  тя подбира така, че да носят нравствени послания.  Своеобразен мост към тях са кратките, но много поучителни истории, които преподавателката артистично разказва преди всяка песен.

Повечето от „пеещите сърца“ тази година за първи път участват в Лятната академия, за да може в нея да бъдат обхванати още  деца. Възрастовият диапазон е голям – от 4 до 12 години. Това са деца от Гоце Делчев , Хаджидимово, Мосомище, Корница, Дебрен.

В края на богатия и жизнерадостен концерт, който беше приет възторжено от публиката, Мариана Карпатова благодари на община Гоце Делчев за оказваната подкрепа. Благодари и на своята прекрасна асистентка Бояна Карпатова – Москова, която продължава работата с децата през останалата част от годината.

На въпрос за следваща Лятна академия „Пеещи сърца“, именитата ни съгражданка отговори:

„Дай Боже – и другото лято!  За мене тя вече е една необходимост!“

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Аз12:14 - 21.07.2019
Евангелистка.
Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK