Ултрамаратонецът Красимир Георгиев: Изключително се надявам да се случи Коридор №8, ще стигнем до края

Снимки: Община Кюстендил

Изключително се надявам да се случи Коридор №8, затова предприех този маратон, в който се включват хиляди спортуващи хора от трите държави. Тръгнах от Варна преди 7 дни, минахме през доста трудности и съм сигурни, че ще стигнем до края.

Благодаря на г-н Паунов, който ни приветства в храма на Майстора, на г-н Ковачев, с който започна всичко това и на Милен Врабевски от фондация „Българска памет“. Това са хора, които вярват в това, което правя. Затова аз обещавам да пренеса тази бутилка, която напълних с вода от Черно до Адриатическо море, където ще я излея. Идеята е да покажа тази свързаност, която всички искаме. Обещавам да се върна в Кюстендил и да ви погостувам.

Това каза при посещението си в областния град ултрамаратонецът Красимир Георгиев. Той беше посрещнат от кмета на Кюстендил Петър Паунов, който го приветства с добре дошъл.

„Благодаря на Красимир Георгиев, че ще пренесе този молитвен зов до Брюксел, за да може младите хора да се завърнат по домовете си и да живеят щастливо сред природата, а не сред съвременната суета и бетон”, каза Петър Паунов.

Той получи от Красимир Георгиев специален плакет, на който е изобразен коридор №8, а от своя страна градоначалникът му подари репродукция на Майстора, кошница с череши, на която беше изобразена 8-ца и пита с плодове.

В рамките на 15 дни Красимир Георгиев ще прекоси над 1 200 км от Черно до Адриатическо море и ще премине през 20 града в България, Северна Македония и Албания.

Този, първи по рода си ултрамаратон, обединява хиляди спортуващи и активни хора от трите държави под мотото „Свързаност“. Бягането на Красимир Георгиев стартира на 8 май от Варна, мина през Бургас, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Панагюрище, София и Кюстендил, а след което пое към  към Република Северна Македония.

Финалът е в Албания на 24 май. Предизвикателството Коридор №8 цели, освен да обедини активните хора от България, Северна Македония и Албания, да насърчи развитието на инфраструктурните връзки, спорта, туризма и бизнеса между трите държави.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK