С концерт на Веско Пантелеев отбелязват 40-годишния юбилей на Камерна опера - Благоевград

снимки: Община Благоевград

Като комплимент от публиката и критиците бе прието решението на световноизвестния виртуоз Веско Пантелеев-Ешкенази да изнесе концерт в Благоевград. В един от редките случай когато той изнася спектакли в България и извън столицата София, той прие именно поканата на Община Благоевград и ще зарадва почитателите на класическата музика с „Вечер на Антонио Вивалди“.

На пресконференция в сградата на кметството в Благоевград великият цигулар благодари за гостоприемството и организацията на Общината и изрази увереност, че му предстоят незабравими моменти в града. Той изтъкна, че инструментът, с който ще свири пред благоевградската публика, е 280-годишна цигулка “Гуарнери дел Джезу”, произведена в Италия през 1738 г.

С концерта на знаменития цигулар, който ще бъде на Светли Четвъртък, ще бъде отбелязана и 40-годишнината от основаването на Камерна опера - Благоевград.

На пресконференцията присъства и младият талант на класическата музика в България - Вилияна Бобева, която също ще вземе участие в концерта и ще партнира на носителя на приза „Музикант на годината“ за 2010 година.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK