С колопоход в Сандански за 22-ри път казаха "Не на наркотиците"

Снимки: Община Сандански

За 22-ри път в Сандански се проведе колопоход под мотото „Не на наркотиците“, част от кампанията „Стани независим. Бъди свободен“.

Той е част от редица събития, които започнаха още в 10:00 часа на площад „България“ в курортния град, когато бе даден старт на лекоатлетически крос за ученици от общината.  Те бяха групирани на момичета и момчета, а трасето, което трябваше да пробягат, бе 600 м.

Начало на спортните прояви даде Георги Жежев – секретар на община Сандански, който пожела безавариен финал на всички деца.

Зам.-кметът Зорица Органджиева, Йорг Щренгер – организатор на „Пробега на мира“ и Олаф Лудвиг – олимпийски шампион наградиха с медали най-добрите лекоатлети.

При момичета на първо място стана Светла Кукучева, на второ – Мария Димитрова, а на трето – Катрин Джакова. При момчетата на първо място финишира Марио Дамянов, на второ – Мартин Митев, а на трето – Даниел Славков.

След награждаването стартира и колопохода. В спортната проява се включиха около 100 деца от всички училища на територията на община Сандански, а трасето бе очертано в рамките на града.

След финала на колоездачите се проведе томбола на случаен принцип, в която късметлията получи чисто ново колело.

Като част от спортния празник ще бъдат Памбос Агапиу и танцьорите от “Памбос Денсинг Център”, които ще се включат в заключителната част на велопохода “Не на наркотиците” тази вечер от 18:00 ч. на пл. “България” под мотото “Сандански танцува”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK