С коктейл отпразнуваха първия рожден ден на спортната зала в Дупница

Снимки: Община Дупница

Със скромен коктейл в еднo от конферентните помещения на спортната зала в Дупница бе отпразнуван първият рожден ден на съоръжението.

Треньори и спортисти, кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев и заместникът му Крум Милев отбелязаха първата година на новия спортен храм на града.

Управителят на съоръжението Васил Панчев, заедно с другите двама служители Иван Пасков и Румен Тасев, посрещаха гостите си. Сред тях бяха изпълнителният директор на "Марек" Янек Кючуков, мениджърът на волейболния "Марек Юнион-Ивкони" Людмил Найденов заедно с треньорите от клуба, Георги Бедников (ШК "Капабланка"), Лъчезар Киров (Баскетболен клуб "Марек"), треньорите по тенис на маса - Любомир Ганчев, Веско Георгиев и Еми Ганчева, Христо Михалчев и Теди Георгиев (Таекуондо клуб "Гладиатор") и други. 

Не липсваше и торта за този вид поводи с изображение на залата, като тримата духнаха свещичката, а впоследствие заедно я и нарязаха.

"Всяка година на 4 ноември се надявам да се събираме тук спортисти и треньори. Нова, модерна зала бе отколешна мечта на всички дупничани и за наша радост миналата година тя се сбъдна. За мен лично има три големи спортни моменти, на които съм не само присъствал, но и настръхвал. Първият бе победата на футболния Марек над Байерн Мюнхен.

Вторият бе преди година на 3 ноември, когато около 100-ина фенове в залата посрещнахме един от най-големите волейболни отбори в света Белгород с всички звезди и в пълния си блясък. Тогава видяха, че залата както се казва миришеше още на латекс и след като ги посрещнахме с аплодисменти за тренировката, се обърнаха и благодариха за посрещането.

Третият момент, бе финала на балканиадата по таекуондо на Теди Георгиев с представителя на Турция. Цялата турска делегация от над 100 състезатели и щаб започна да скандира "Турция, Турция", но успяхме за две-три минутки да се организираме и да ги надвикаме. Не знам как се е чувствал на игрището на Теди, но на трибуните емоцията и напрежението бе огромно. Искам да си пожелаем да ставаме домакини на все по-големи и повече турнири в различните спортове, да пазим това което имаме и спортисти, треньори и всички свързани със спорта да имаме и пазим залата като наш дом", обърна се към гостите си Панчев.

Кметът на Общината инж.Методи Чимев бе по-лаконичен: "Днес, както се казва, прохождаме. А всяко едно дете с времето започва да расте и да се развива. Имам някои идеи, но знаете, че не бих искал да обявявам нещо, което не е още сигурно. Така, че моето намерение е да не оставим залата в този й само вид, а напротив - да продължим да надграждаме. На спортистите и треньорите мога да пожелая да работят още повече и да постигат големи успехи, да посрещаме големи отбори и турнири, а на екипа на съоръжението да продължи да го пази, както досега".

 

8

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK