С кой храни да консумираме червено вино

Снимка: Infomreja.bg

Червеното вино е най-консумираният вид като го следват бялото и на трето място розето. Цветът на червеното вино варира от интензивно виолетово до бледо червено, типично за младите вина и кафяво за по-стари. Червеният цвят се получава от  антоцианиновите пигменти (наричани още антоцианини), които се намират в кожата на гроздето. Голяма част от процеса на производство на червено вино включва извличането на цветни и ароматични компоненти от гроздовата люспа. Има множество червени вина, но foodpanda подбра с какви храни да консумираме най-популярните.

  • Каберне Совиньон

Бавно апетитно агне с канела, копър и цитрусови плодове

Филе от говеждо с цвекло и хрян

  • Сира

Съчетава се със селски манджи и дивеч

  • Малбек

Пържола на скара

Печено прасе

  • Мерло

Печена пуйка с червени боровинки

Печено пиле със сладки  моркови

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6