Областният управител Виктор Янев призова да бъдем внимателни и толерантни на пътя

Снимка: ОА - Кюстендил

Областният управител на Кюстендил Виктор Янев отправи апел към всички шофьори, пешеходци и участници в движението по пътищата, да бъдат внимателни и толерантни, защото отговорността е споделена. Призивът на областния управител е по повод Световния ден за възпоменание на жертвите на пътнотранспортни произшествия, който тази година се отбелязва на 18 ноември.

Виктор Янев припомни, че с резолюция на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации от 2005 г. насам, всяка трета неделя на месец ноември е посветена на Деня за възпоменание на жертвите на пътнотранспортни произшествия. На този ден се почита паметта на хилядите, загинали по пътищата на страната.

„Редно е не просто да отчетем черната статистика, но и да обърнем внимание на своите действия и поведение на пътя; да си дадем ясна сметка, че отговорност носи всеки един от нас и само миг невнимание може да бъде фатален. Затова апелирам да бъдем разумни, особено сега, през идващия зимен сезон“, посочи Виктор Янев.

Той заяви, че е необходимо ново отношение и поведение в движението по пътищата, както и обединени усилия от страна на граждани и институции.

„Важно е да говорим повече за опасностите и необратимите последици, както и да възпитаваме в младите чувство на отговорност и предпазливост, когато са участници в движението“, посочи още областният управител на Кюстендил.

Янев благодари от свое име на всички медицински лица, пожарникари и служители на МВР, които рискуват своя живот, спасяват човешки съдби и оказват първа помощ на пострадалите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK