С калашници калибър 5.45 и 7.62 мм убити Доневио, Бината и Емине Кьосова

снимки: infomreja.bg, архив

Най-малко двама са стреляли по Васил Донев-Доневио, Бинко Робев-Бината и Емине Кьосова. В телата на Доневио и Бината са открити близо 50 куршума, в тялото на 49-годишната Емине Кьосова са намерени около 10. Те са от два калибъра, научи ИНФОМРЕЖА.

Единият е 5.45 мм, характерен за десантния модел "Калашников", който е със сгъваем приклад. Вторият тип куршуми, открити в жертвите, аутопсирани в моргата на МБАЛ -Благоевград от съдебния д-р Камен Аврамов, са с калибър 7.62 мм, или от стандартен "Калашников".

Престрелката стана към 8 часа сутринта във вторник при черния мост на изхода на село Баня, близо до краварниците на Доневио, където работели Емине Кьосова и съпругът й Мирослав.  

Доневио и Бината бяха намерени мъртви с множество огнестрелни рани в джип "Мицубиши Паджеро”. Емине Кьосова бе приета в болницата в Разлог в критично състояние, с осем огнестрелни рани по цялото тяло и с опасност за живота. Към 3 часа тази нощ обаче 49-годишната жена е издъхнала, съобщи управителят на разложката болница д-р Божидар Велев.

Съпругът й - 50-годишният Мирослав Кьосов, оцеля като по чудо и се размина само с одраскан пръст.

На този етап все още няма повдигнати обвинения за показния разстрел. Снети са обяснения за изясняване на съпричастност към престъплението от над 10 души от криминалния контингент в района, сред тях е и Йордан Еринин от Банско, съобщи директорът на ОД МВР комисар Георги Костов.

На 4 април тази година Васил Донев бе арестуван в къщата му в село Баня при акция на ГДБОП по сигнали за изнудване и лихварство. Записни заповеди за десетки хиляди левове за незаконно кредитиране бяха открити по време на акцията. Документи за раздавани кредити с висока лихва бяха намерени и в дома на дясната ръка на Донев - Благой Тодев от Банско.

Доневио е сочен за дясната ръка на братята Иван и Йордан Еринини от Банско, известни като Гипсовете. Преди няколко месеца обаче той се скарал с тях и решил да започне собствен бизнес.

По неофициална информация Гипсовете му дължали половин милион лева и преди около месец Доневио ги дал на съдия изпълнител, който запорирал банковите им сметки.

Единият от братята - Иван Еринин, бе арестуван на 31 май в Италия в рамките на международната операция "Кокаинови крале".

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

КОМЕНТАРИ

До сори12:57 - 07.08.2012
Много си запознат бе мършо мръсна! Ето от такива курви клюкарски които си нямат и понятие от абсолютно нищо държавата ние е на това дереже!
sori10:09 - 06.07.2012
vane djipso go e porachal i zamina za italia no na harvackata granica go arestovaha tva e celata istina trebvashe da mu vrashtat pari i zatova go ubiha a dane si nema nishto obshto s tia ubistva toi si e kravar momcheto no bratmu e zad vsichko .
Защо09:06 - 06.07.2012
Цирей на гъза да ти излезе голям колкото устата.
gnsdgsdb21:11 - 05.07.2012
ssdsfsfsfg

FACEBOOK