Млади русисти от Гоце Делчев спечелиха награда за ролите си в „Мъртви души“ на Гогол

Снимки: НПГ

Учениците Иван Вълчев и Илия Хаджиев от НПГ „Димитър Талев“ се завърнаха от 19 –ия Национален фестивал на детското и юношеското театрално творчество на руски език с награда за най-сложен драматургичен текст.

Тази година театралният фестивал под надслов „Ние можем всичко“ бе посветен на 210 – та годишнина от рождението на Николай Василиевич Гогол.

Гоцеделчевските ученици се превъплътиха в образите на Чичиков и Собакевич от романа – поема „Мъртви души“ на Гогол. С изпълнението си те заслужиха аплодисментите на публиката в Руския културно – информационен център в София.

Модерната трактовка на класическата творба, драматизацията и режисурата са дело на старши учителя по руски език в училището Марияна Малакова.

Събитието, на което се представиха драматични състави от цялата страна, бе организирано от Руски камерен театър съвместно с Представителството на Россотрудничество в България.

Наградените ученици споделиха, че са удовлетворени от признанието за труда си и  са получили стимул за по-задълбочено изучаване на руския език и култура.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK