С голямо тържество приключи учебната година в Първо ОУ - Гоце Делчев

Снимки: Първо ОУ

Вчера на пищно и голямо тържество в двора на Първо ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ удари последният звънец за учебната 2017/2018 година.

Той извести началото на една безгрижна, слънчева и заслужена за учителите и учениците ваканция.

Събралите се в двора на елитното училище гости, родители, учители,   директори на училища и детски заведения и ученици празнуваха не само края на учебната година, не само завършването на децата и преминаването им в по-горен клас, а и приключването на  една съзидателна, успешна учебна година, която за школото бе и първата като иновативно училище.

Директорът Людмила Дерменджиева в прочувственото си слово, което бе и своеобразен отчет за постигнатото, заяви пред всички, че именно всеки миг от изминалата вече учебна година е бил свързан със стремежа на училищната общност към знание, творчество и мъдрост.

„Създавахме, състезавахме се, печелихме приятели, състезания, конкурси, проекти – заедно – ученици, учители и родители.

Неведнъж проявихме добро сърце и съпричастност. Организирахме и се включихме в много благотворителни инициативи.

Реализирахме успешно 4 проекта по европейски програми и 6 по национални програми. Очакват реализиране още 3“,  отчете с нескрито вълнение и гордост Дерменджиева.

През изминалата учебна година за гордост на школото, учителите,   родителите и града 24 ученици от начален етап са станали победители в Национално състезание на СБНУ, завоювани са 20 призови места в областта на ИТ, 10 по БЕЛ, гражданска защита, изобразително изкуство.

108 ученици от 4. до 7. клас пък завършиха учебната година с отличен успех.

„Гордеeм се с постиженията на всеки един от нашето голямо училищно семейство, защото всеки даде всичко от себе си – любов, знания, креативност, талант. И днес можем да кажем: Да! Ние успяхме! Това е нашата година на традиции, иновации, вдъхновение и творчество!“, заяви още директорът.

Вчера бе и последният учебен ден в Първо ОУ за всички седмокласници.

Денят бе красив и щастлив, но и малко тъжен, защото завършилите основното си образование ученици от елитното гоцеделчевско училище се разделиха с приятели, съученици и любимите учители.

39 седмокласници получиха свидетелствата си за основно образование, плакет „Отличник“, грамоти и поздравителни адреси с пожелания да борят достойно върховете, към които са се устремили.

„Днес ние ви изпращаме спокойни и удовлетворени, защото смятаме, че сме ви научили на най-важните житейски уроци. Успехът се крие в самите вас. На добър час, момичета и момчета!“, пожела на седмокласниците директорът на училището Дерменджиева.

Гост  на прекрасното тържество бе кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов, който връчи ценните за учители и ученици свидетелства грамоти и други награди за постигнатите отлични резултати с пожелания за здраве, много успехи и в бъдеще и весело и безгрижно лято.  

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK