С гол и асистенция на братя Цоневи България би Румъния

снимка: infomreja.bg, архив

Братята близнаци Радослав и Борислав Цоневи бяха в основата на успеха, който постигна България до 17 години. Младите лъвчета победиха Румъния, като гост с 2:0. Родените в Благоевград таланти започнаха титуляри в поредната контрола на юношите до 17 години на България. Цоневи са рожба на ДЮШ на Пирин, но в момента са собственост на Левски.

България откри резултата в 20-та минута, когато Радослав Цонев изведе своя брат-близнак Борислав сам срещу вратаря и с удар под плонжа на стража фланговият футболист ознаменува с гол завръщането си в състава. Интригата в мача бе унищожена в 65-та минута. Тогава Борислав Цонев отклони с глава центриране в наказателното поле и Милчо Ангелов от воле прати топката в долния десен ъгъл.

Лъвовете контролираха целия мач и можеха да спечелят по-убедително. Дебют за отбора до 17 години направи нападателят на Левски Антонио Вутов, който в 49-та минута смени Стивън Петков. Другите двама юноши на Пирин Любомир Илиев и Мики Орачев играха съответно 10 и 70 минути.

На лъвовете предстои още една контрола с румънците в Букурещ - на девети март. След това те се прибират в България и от 12-ти март ще бъдат събрани на лагер в София. На 18-ти март отборът пътува за Бремен, където предстоят мачовете от елитния квалификационен кръг за Евро 2012 срещу Германия, Португалия и Турция.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK