С факелно шествие 100 воеводи се обявиха срещу Ньойския договор

снимки: ВМРО

Факелно шествие премина снощи през улиците на Благоевград. По този начин ВМРО изрази своето отношение към подписания преди 93 години в Парижкото предградие Ньой мирен договор, с който България прекратява участието си в Първата световна война и е осакатена терториално.

Около стотина души с факли и червено-черни знамена, водени от Георги Васев, Иван Стоянов и Станимир Радулов, с възгласи и патриотични лозунги преминаха през центъра на града.

На митинга пред паметника на „Македоно-Одринското опълчение” заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки заяви: „Ние, българите, нямаме резервна родина, като циганите да се върнем в Индия. Ние не можем, като брадатите проповедници в Пазарджик да си идем в Саудитска Арабия или като министър Дянков да си ходим където си искаме. Нашето място е тук, защото сме българи и 93 години след Ньой борбата ни продължава!"

След мероприятието ВМРО организира прожекция на документалния филм „На нож”, посветен на 100-годишнината от Балканската война в зала „22 септември”. Преди прожекцията председателят на ВМРО Красимир Каракачанов каза встъпителни думи и благодари на благоевградчани за проявения интерес към филма.

 

снимки: ВМРО
снимки: ВМРО
снимки: ВМРО
снимки: ВМРО

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK