С европейски средства изцяло обновиха пътя Невестино – Кадровица

Рехабилитираният път Невестино - Кадровица, снимки: Община Невестино

С европейски средства изцяло обновиха пътя Невестино-Недялкова Гращица-Згурово-Кадровица.

Мащабният инфраструктурен проект бе реалзиран от Община Невестино с финансиране в размер на 2 497 311 лева, осигурени по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. на Европейския съюз. 

Пътният участък бе рехабилитиран за три месеца, като ремонтните дейности приключиха в срок. „10-километровата отсечка Невестино – Неделкова Гращица – Згурово – Кадровица е изградена през 1968 г. и оттогава не е ремонтирана. Пътят бе в окаяно състояние, осеян с дупки и запушени канавки и спешно се нуждаеше от ремонт“, коментира инж. Людмил Стоянов - старши експерт в Дирекция "Специализирана администрация" в Община Невестино.

Изпълнител на обекта е "РИЛА" ЕООД – Кюстендил, а фирмата за строителен надзор - "МИКС ИНЖЕНЕР КОНСУЛТ ПЛОВДИВ" ООД.

След успешното приключване на проекта, жителите на четирите населени места вече се радват на изцяло обновен път. Извършена е хоризонтална маркировка и е обновена вертикалната.

Инфраструктурният проект е от изключително значение за социалното и икономическото развитие и за подобряването на комплексната жизнена среда на община Невестино. Това е и водещ приоритет в Общинския план за развитие, подчертаха от общинската администрация.

Проектът е по Договор № 10/321/01211/27.11.2012 г. за отпускане на финансова помощ по Мярка 321 ”Основни услуги за населението и икономиката в селските райони”, Програма за развитие на селските райони 2007-2013 (ПРСР).

 

Людмил Стоянов - ст. експерт в Дирекция "Специализирана администрация" в Община Невестино

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK