Пожарът край Крибул - заради човешка небрежност

Снимка: Infomreja.bg, архив

Небрежност при боравене с открит огън. Това е причината за избухването на пожара край сатовчанското село Крибул, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Както ИНФОМРЕЖА писа, стихията се разрази към 15 часа в събота. Пламъците са лумнали в местността Църквата в землището на Крибул.

На място са се отзовали екип на РСПБЗН-Гоце Делчев, както и доброволният отряд на община Сатовча.

В гасенето са се включили и много местни жители.

При пожара са изгорели 7 декара иглолистна гора, 3 декара широколистна и около 20 декара сухи треви и храсти.

Над 100 декара са поразени вследствие на пожара над белишкото село Кузьово, възникнал също в следобедните часове в събота. Стойността на нанесените щети и причините са в процес на установяване.

В неделя огнеборците са се отзовали на сигнал за пожар в местността Папреница, община Петрич. Дежурните екипи на ДГС-Петрич, са реагирали своевременно и не са допуснали материални загуби. Огънят е обхванал окол един декар площ.

Сутринта в неделя е възникнал пожар и в парк "Пирин". На място са пристигнали горски служители от ДГС-Разлог, които за кратко са потушили пламъците.

Заради късо съединение през почивните дни е горял лек автомобил "Волво", паркиран в района на с. Кулата. Сигналът е подаден в РСПБЗН-Петрич, към 19,22 часа на 3. ноември.

              

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK