С две постановки и концерт закриха „Тара-ра-бумбия“

снимки: Община Благоевград

Постановки на Теди Москов и Васил Дуев и концерт на Венци Благоев и Милица Гладнишка белязаха края на първия фестивал за млад театър в Благоевград- „Тара-ра-бумбия“.  

Зала „Яворов“ се оказа с недостатъчен капацитет да побере всички желаещи да видят „Недоразбраната цивилизация“ по режисура на Теди Москов. Актьорите Илка Зафирова, Ирини Жамбонас, Таня Пашанкова, Христина Караиванова, Александър Кадиев, Владимир Зомбори, Евгени Будинов, Емил Котев, Иван Петрушинов и Филип Аврамов влизаха на бързи обороти от образ в образ в сглобения от скечове спектакъл и разиграха емблематични събития, но погледнати под ироничен ъгъл, на който зрителите се смяха от сърце.

Второто представление за вечерта събра десетки зрители в Камерна зала на Драматичен театър „Никола Вапцаров“. „Самотните персонажи“ на Васил Дуев пренесоха зрителя на едно ново място, показвайки му историите на различни герои, техните успехи, неволи и провали.

Грандиозният завършек на вечерта поднесоха музикантите от „Венци Благоев Джазтет“ със специалното участие на Милица Гладнишка. Модерните им ритми, преплетени с класическо джаз звучене плениха посетителите на „Пиано бар“ и поставиха подобаващ завършек на запомнящия се фестивал.

 

снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK