За пореден път третират зелените площи в Петрич

Снимка: Infomreja.bg, архив

Обработката с препарати ще се извърши по график от 9-и до 14-и септември

За пореден път третират зелените площи в община Петрич. Мярката е превантивна с цел ограничаване разпространението на инфекциозни заболявания.

При плануваното третиране ще бъдат обхванати зелени площи на обществени места, училища и детски градини. Обработката с препарати ще се извърши по график от 9-и до 14-и септември при благоприятни метеорологични условия.

В случай на неблагоприятна метеорологична обстановка, графикът ще се измести със съответния брой дни. Пръскането на площите ще бъде в нощните и ранни часове – от 05.00 до 10.00 часа и след 20.00 часа.

Ще бъдат използвани препарати, разрешени от Министерство на здравеопазването и безопасни за бозайници, които са с карантинен срок до 24 часа.

Във всеки обработен терен или обект ще се поставят указателни табели, потвърждаващи третирането с посочени на тях дата на извършване и карантинен период.

В тази връзка Община Петрич призовава жителите да не пускат деца и домашни любимци в обработените площи до 24 часа след третирането. Пчеларите също да имат предвид, че в периода на обработките на зелените площи се спазват времето и инструкциите на информационните табели.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK