С думите: „Всяка жаба да си знае гьола“ Джуркин отказа да работи в президентството

Манчо Джуркин, снимка: infomreja.bg, архив

Уволненият директор на училището в гъменското село Рибново отказа да работи в президентството. Примамливото предложение да стане съветник по етническите въпроси Манчо Джуркин получил лично от държавния глава Росен Плевнелиев.

„Не съм готов за такъв голям пост, пък и в Рибново ще бъда по-полезен, отколкото на жълтите павета в София“, коментира пред ИНФОМРЕЖА Джуркин, който в момента е помощник-директор на местното СОУ „Йордан Йовков“.  

В неделя той и брат му Ибрахим Джуркин били на гости на президента във вилата му в разложкото село Баня. Тримата се познавали от дълги години. Учели по едно и също време в Математическата гимназия в Благоевград, а Ибрахим и Росен Плевнелиев били и в един клас.  

„Повече от четири часа разговаряхме чисто по приятелски с президента и установихме с голяма изненада, че той е по-добре информиран и от нас за случващото се в региона – за политическите уволнения, за проблемите с изкупуването на тютюна, дори за живота на обикновените хора“, сподели Манчо Джуркин след вълнуващата среща, по време на която държавният глава му отправил предложението да започне работа в президентството.

Той обаче категорично отказал с думите: „Всяка жаба да си знае гьола“.

Манчо Джуркин бе уволнен дисциплинарно от поста директор на школото в Рибново на 19 февруари. Тогава той получи пратка по куриер, съдържаща заповедта му за уволнение, подписана от началника на Регионалния инспекторат по образованието Огнян Соколов.

"Не съм се отказал да съдя инспектората. Предал съм всички документи на адвокатите, за да заведат дело”, увери Джуркин.

 

КОМЕНТАРИ

абланица18:52 - 18.03.2014
Ако наистина Росенчо му предложил работа, то президентството цялото да си подаде оставка. Плевнелиев не е у ред /ако е така де, защото се и съмнявам доста/.
ribanec21:24 - 17.03.2014
bravo man4o ti si pedal smotan
12320:26 - 16.03.2014
Тоя помак да ми яде хуя да го еба и нещастника резана карабина
ribnovo18:07 - 16.03.2014
vijte toq na kakvo prili4a i togava da govorim fizionomiq na roden alkoholik.

FACEBOOK