С цветя и венци, с преклонение, почит и паметен концерт гоцеделчевци почетоха 114 г. от смъртта на своя патрон (СНИМКИ)

Снимки: Община Гоце Делчев

114-ата годишнина от гибелта на патрона на град Гоце Делчев бе отбелязана с тържествена церемония на централния площад в града, който носи името на  именития войвода Гоце Делчев.

Пред паметника на легендарния Гоце се поклониха и поднесоха цветя и венци в знак на признателност и дълбока почит ученици от учебните заведения в града, институции, политически партии и граждани, както и представители на местната власт начело с кмета Владимир Москов.

Специално за тържествената церемония в родния си град пристигнаха народният представител Богдан Боцев и областният управител Валери Сарандев. Цветя с дълбок поклон пред делото на именития войвода Гоце Делчев поднесе и Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим.

Послучай годишнината от убийството на легендарния Гоце Делчев паметен концерт под надслов „Песни за юнаците" в препълнената зала на Дома на културата изнесоха Националният ансамбъл за народни игри и песни на Република Македония „Танец“ с невероятната солистка Сузана Спасовска и  Неврокопският ансамбъл за народни песни и танци при Читалище "Просвета" в Гоце Делчев.

По повод годишнината от гибелта на войводата Гоце Делчев народният представител Богдан Боцев написа във фейсбук страницата си: "На днешния ден се навършват 114 години от смъртта на Апостола на свободата на българите от Македония и Одринско - Гоце Делчев.  По този повод в моят роден град, който гордо носи неговото име, почетохме годишнината. Положих цветя на паметника на Гоце Делчев и за пореден път си припомних думите му: "Аз разбирам света единствено като поле за културно съревнование между народите". Поклон!".

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ В РУБРИКАТА "ВАШИТЕ СНИМКИ"

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK