Танцьорите от „Жива вода“ отпразнуваха 3 години от създаването на състава

Снимки: личен архив

Танцьорите от „Жива вода“ при НЧ „Съгласие“ – Жабокрът отпразнуваха подобаващо 3-годишнината от създаването на състава. С голям купон в местно кюстендилско заведение, много танци и разбира се вкусна торта танцьорите отбелязаха празника.

Под зоркият поглед на художествения ръководител Васил Василев и хореографът Димитър Иванов, самодейците показаха завидни танцувални умения. Съставът се състои от 20 човека на възраст от 17 до 45 години.

Създаден е по идея и предложение на Милена Стоименова – председател на читалище „Съгласие“. „Когато започнахме преди три години в състава изявиха желание да се включат близо 25 човека, имаше дори над 60-годишни дами.

С времето съставът претърпя промени, много от тези, които започнаха в началото заминаха в чужбина. Всички, които танцуват към момента и са част от „Жива вода“ полагат много труд, влагат изключителна енергия и се отдават безрезервно.

Това са хора на различна възраст, но с една обща любов – любовта към българския фолклор.“, каза за ИНФОМРЕЖА Милена Стоименова. Самодейците танцуват с автентични носии и в репертоара си имат тракийски, шопски, родопски и македонски танци. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK