Десислава Николова за щастието да си дарител

Десислава Николова до дарения от нея кувьоз за МБАЛ "Иван Скендеров" - Гоце Делчев, снимка: Infomreja.bg

Тя е само на 29 години, но вече е осъзнала, че по-ценно от трупането на материално богатство е да помагаш на хора в беда. Затова с радост дарява всички приходи от продажбата на първата си и засега единствена книга „Щастлива и красива бременност като моята“. Всъщност, Десислава Николова дарява не само пари, но и част от своето щастие, защото щедро споделя опита си, разказвайки откровено за живота, който е водела, докато е износвала плода на своята любов. Днес тя има пълно основание да е доволна от постигнатото. Книгата ѝ се търси и определено помага на младите хора. В същото време благотворителната кампания, която Деси инициира - „Подари щастие“, привлича все повече дарители и резултатът е налице – родилните отделения в Червен бряг, Горна Оряховица и Гоце Делчев вече разполагат с кувьози за недоносени бебета и такива със здравословни проблеми.

Госпожо Николова, как съчетавате всичко – служебни задължения като служител в Главна дирекция на МВР, обществени ангажименти, семейство, спорт?

С организираност. С постоянно планиране на деня, седмицата, месеца. При нас всичко е разчетено предварително – какво, къде и кога ще се случи.

Как гледа семейството Ви на тази огромна натовареност?

Мъжът ми постоянно ме подкрепя. Той гледа детето, когато аз трябва да съм някъде, да организирам нещо. Родителите не могат да ни помагат, защото са далече. Аз съм от Видин, а мъжът ми – от Симитли.

В медиите се появи съобщение, че работите върху Практически наръчник за бъдещи и настоящи родители, който ще е допълнение към книгата Ви. Докъде стигнахте с него и имате ли идея за нова книга?

Още не съм приключила с наръчника, но се надявам да го завърша. Колкото до нова книга, засега нямам такава идея, а и проектът е много труден, изчерпва голяма част от силите ми.

Бихте ли споделили как се чувствате като автор на толкова успешен проект?

Така се радвам, все едно имам още дечица. Гледам на всеки кувьоз като на мое дете. Когато книгата ми беше отпечатана, си легнах с първия брой в ръце. Прегръщах го, радвах му се като на жив човек. Толкова е голямо щастието!

Предвижда ли се книгата да излезе в още един тираж?

Не, не се очаква втори тираж. Първият беше в 3 000 екземпляра, от които останаха малко. Приходите и от тяхната продажба ще бъдат дарени за каузата. Тя е важна, защото касае живота и здравето на децата, а това означава и щастието на техните родители.

Как решихте да дарите третия кувьоз именно на гоцеделчевската болница?

Решението е в резултат на мои лични проучвания. Информацията, която има в Министерството на здравеопазването, не е толкова актуална. Необходимо е проучване на място за конкретните нужди в момента.

За първи път ли идвате в Гоце Делчев? Какви са впечатленията Ви от града и от хората в него?

Идвала съм и друг път. Тук имам много приятели, а и колеги в МВР, които са от Гоце Делчев. Градът е много живописен, а хората са добродушни, топли, работливи. Прекрасни хора! Затова с много голяма радост дарявам тук нужния за Родилното отделение транспортен кувьоз. Пожеланието ми е да се раждат все повече здрави бебета, а кувьозите да се използват все по-малко!

 

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK